Upoznajte najluđe restorane na svetu i saznajte kakvim su sve idejama njihovi vlasnici bili inspirisani. Dok bude čitali ovaj užasno zanimljiv tekst verovatno ćete se naježiti ali sve to je istina kakvu nam nude najluđi restoranina svetu.

RESTORAN U TOALETU

Zamislite restoran u kome gosti jedu sa wc šolje, a pritom se odlično zabavljaju i imaju osmeh od uha do uha. Restoran koji se zove “Marton tematski restoran” na Tajvanu za temu je uzeo toalete i postao izuzetno popularan. Dekoracija ovog restorana je kao da se nalazite u kupatilu, a wc šolje  su ustvari stolice. Inače sva hrana u restoranu poslužuje se u specijalnim tanjirima u obliku toaletne šolje različitih boja.

Gosti restorana sede za stolovima koji su ustvari kade u kojima je nemoguće istuširati se, jer se preko njih nalazi staklo. Ako pogledate oko sebe levo i desno videćete veliki broj slavina ili pisoare koji su pretvoreni u lampe. Zamislite da izvedete ženu svog života u jedan ovakav restoran, ili ste odlučili da to bude mesto na kome treba da je  zaprosite ? Restoran je nazvan “Matong”  što je kineska reč za toalet i posluje veoma dobro.

Vlasnik ovog restorana kaže “Mi ne prodajemo samo hranu, nego i smeh. Hrana je dobra koliko i u svakom drugom restoranu, ali mi nudimo dodatnu zabavu. Mnoge mušterije misle da što je  ekstravagantnije, to je smešnije iskustvo.” Hrana u ovom restoranu je jako jeftina tako da recimo jedna porcija uz koju dobijate i supu pa čak i sladoled može da košta oko 4 evra.

RESTORAN ZA KANIBALE

“Nyotaimori” što doslovno znači “tanjir od ženskog tela” ime je restorana u Japanu. Ukoliko zelite da u ovom restoranu naručite suši, dobićete ga ali će biti serviran na golom ženskom telu. Telo je na napravljeno od hrane i potpuno je jestivo, a da stvar bude luđa postavljeno je na operacioni sto, identičan onima koji se nalaze u operacionim salama. Imate priliku da operišete do mile volje i da sečete komade ženskog tela kako god želite i redosledom koji Vam najviše odgovara. Šta biste isekli prvo? HM. Jeli ovo neka reklama za restoran u okviru bolnice. Evo u čemu je štos… i  ako izdržite i ne  padnete u nesvest, onda  nastavite čitanje. Ono što je morbidno mora se priznati jeste činjenica da će telo stalno krvariti, ali organi su napravljeni od potpuno jestive hrane. Kada kažemo krvariti, mislimo na tečnost koja imitira krv.  Drugim rečima praznik za kanibale u pokušaju.

RESTORAN NA NEBU

Zamislite sebe kako držite viljušku na visini od 50 metara sa još 20 ljudi koji takođe vise pored Vas. Svi ste vezani pojasevima  i ludo se provodite ukoliko adrenalin na učini drugačije pa se upiškite od straha. “Večera na nebu” je restoran lociran u Briselu koji može da posluži večeru za 22 osobe u vazduhu. Specijalno dizajnirani stolovi i stolice podignuti su kranom. Večera u Belgiji koštaće vas oko osam hiljada evra, a druge lokacije su takođe dostupne. Zapamtite, moraćete da vežete pojas i nema ispuštanja viljuške. A šta se događa ako zaista imate potrebu da tog trenutka odete do toaleta ? Aaaaaaa….. verovatno su planirali da u sledećoj godini prošire kapacitet restoana i instaliraju pored njega takozvani leteći toalet. Da li to znači da će te putem specijalnog užeta izigravati tarzana na 50 metara visine u 21 veku. A neeee, možda je ipak bolje da naprave stolicu koja će automatski moći da se otvori pritiskom na dugme, kako biste to obavili za stolom. Fujjjjj… za stolom…a ko će da Vam skine pantalone?

RESTORAN U MRKLOM MRAKU

Prvi restoran ovog tipa otvoren je u Aziji  2006 godine. Restoran se nalazi u Pekingu i potuno je neverovatan iz razloga što je njegov enterijer obojen u crno, a gosti se dočekuju na ulazu sa lampama, zatim se uvode u restoran u kome samo osoblje nosi specijalne naočare za noćni vid. Oni će vas ispratiti do vašeg stola za ručavanje u mrklom mraku. Na ulazu moraćete da ostavite sve od rekvizita koji mogu da odaju svetlost, baterije, satovi digitalni, mobilni telefoni sve je zabranjeno. Zašto se ovo radi? Evo zašto…naučno dokazano da sprečavajući jedno čulo da funkcioniše, sva ostala čula će vam biti pojačana, to je normalna reakcija ljudskog organizma, a nju su iskoristili kako bi svojim posetiocima prezentovali hranu čiji ukus će se ukus u tim okolnostima mnogo bolje osetiti  i uživaćete potpuno u njemu. U slučaju da se zapitate  šta je sa toaletom…. e oni su potpuno osvetljeni.

RESTORAN NA GROBLJU

Zamislite restoran između čijih stolova se nalaze, spomenici nalik na mrtvačke sanduke. Da li biste popili čaj sa svojim prijateljima na takvom mestu i razvezli opuštenu priču?. E , pa ovaj restoran je pravi hit  i nalazi se u Indiji u gradu Ambadabadu, a posebno je popularan po mlečnom čaju koji se tamo služi, kao i zbog ukusnih rolni ali i spomenika između stolova. Na mestu gde se nalazi restoran nalazi se muslimansko groblje, a vlasnik Krišan Kuti Nair izgradio je ovaj restoran, ne znajući ko je sve sahranjen u podu. Mušterijama su se svideli spomenici, nalik na male kovčege i to je njemu bilo dovoljno. On kaže “Groblja donose sreću”, i da njihov biznis cveta zahvaljujući mestu na kome se restoran nalazi. Spomenici su ofarbani u zeleno, a menadžer ih svakodnevno ukrasi jednim uvenulim cvetom. Oni su postavljeni nehajno po celom restoranu – jedan je blizu kase, tri na sredini pored stola za dvoje, a  četiri pored kuhinjskog zida.

RESTORAN U SRED NAJGOREG ZATVORA

Šta sve italijanima neće pasti napamet da bi ostvarili što veći profil.  Ovaj restoran verovali ili ne se nalazi u samom središtu najbolje čuvanog zatvora Forteca Medika u Italiji. Zatvor je  toliko je popularan da su vlasti rešile da otvore još nekoliko. Restoran u zatvoru je osmislio pijanista po imenu Bruno koji je osuđen na doživutnu robiju zbog ubistva.

Rezervaciju stola za ovaj restoran potrebno je izvršiti nekoliko nedelja unapred, a posetioci restorana,  ručavaju u kapeli iza 25 metara visokih zidova, nadzornog tornja i kamera koje se nalaze bukvalno na svakih nekoliko metara. Ovaj zastrašujući zatvor star je čitavik 500 godina i konstatno se nalazi pod velikim obezbeđenjem i budmim okom do zuba naoružanih stražara. Tu su i konobari i kuvari kojih ima oko 20-tak , koji su u stanju da pripreme 120 raličitih jela. Sva jela prolaze rigorozne kontrole.

RESTORAN POD VODOM NA MALDIVIMA

April 2007. godine, to je datum  je vrlo značajan za istoriju restorana jer upravo tada predstavljen je prvi podvodni restoran  i to u Hiltonovim maldivijskim rezervatima. Na tačno 5 metara ispod talasa na indijskom okeanu nalazi se restoran “Ita” što znači “biser”. Ovaj restoran na Maldivima, urađen je od čistog stakla. Omogućava posetiocima dok večeraju da  iznad sebe imaju božanstveni prizor i podvodno razgledanje koralnih grebena. Restoran pod vodom na Maldivima  predstavlja  deo reparacije Rangarifinolu ostrva. Reparacija je vredna preko 5 miliona dolara i to je samo jedno od  ostrva koja čine deo Hilton rezervata. Tu se  nalazi preko 80 najluksuznijih vila na samoj obali mora, kao i predivno Spa selo.

RESTORAN SA KONDOMIMA

Zamislite restoran u kome gde god da se okrenete vidite kondome. To je lanac restorana koji se nalazi na Tajlandu a zove se “Kupus i kondomi”. Kondomi su na zidovima, a slike kondoma su i na tapetima. U ovom restoranu na Tajlandu posle ručka ili večere umesto bonbonica, dobijate kondom. Možda nije ni čudo što čuveni srpski glumac u filmu „Lepa sela lepo gore“ ima repliku u kojoj kaže : Da čika Velja bonu ! Da li je Nikola Kojo više puta imao priliku da ruča u ovom restoranu pitanje je sad !!! Inače sav profit od restorana ide za podršku Asocijacije za razvoj populacije i zajednice.

RESTORAN U BOLNICI

Vlasnik ovog restorana imao je zdravstvenih problema i lekari iz okružne bolnice u koju je bio prebačen jedne noći, uspeli su da spasu njegov život. Čovek je iz zahvalnosti posle par meseci otvorio restoran  u Taipeju na Tajvanu. U ovom restoranu nećete znati da li ste u bolnici ili Vam se to samo priviđa, sve je u tom fazonu. Konobarice koje vam služe hranu obučene su kao medicinske sestre sa dubokim dekolteima, i izgledaju vrlo seksi, a ako želite da naručite piće , umesto čaše dobićete flašu od infuzije.

RESTORAN U NA BOJNOM POLJU

Lezi dole!! Bum! Bože! Šta se dešava!?? Oh, to je komad hleba. Ali šta je to sa strane? Granate!! BoOOOOooooOOM!!! Granate su napravljene od krompira. Ovo je vrsta igre koja čini “Kolače i pištolje” jednim od najboljih lanaca hrane u Lebanu. Ovaj restoran je posle svih lanaca restorana u svetu postao poznat pod nazivom “Dom kalašnjikova”. Ovakav restoran definitivno nema konkurenciju. Zamislite da večerate bukvalno na borbenom polju i sve vreme pokušavate da se sklanjate kako vas nešto nebi pogodilo. Rat uživo i to za vreme obroka. Zaposelni u restoranu osbolje i kuvari bukvalno svi nose kacige na glavama. Smeh do suza, a ispred restorana sačekaće vas džakovi sa peskom. Kako bi doživljaj bio kompletan, puštaju se snimljeni zvuci rafala, i eksplozije bombi. Sve to vrlo glasno. Čik nek  neko pogleda u svoj tanjir duže od 5 sekundi !