Doručak pripremljen od nekoliko svežih jaja i hrskave slanine, popularno nazvan omlet, omiljen je i pre svega jeftin obrok koji možete svakodnevno priuštiti sebi. Da li je baš uvek tako? Pretpostavimo sledeću situaciju, dobili ste sedmicu na lotou, i budite se ni manje ni više nego u New York-u. Pošto ste do juče bili osoba sa prosečnom srpskom platom, vi po navici za doručak jedete… šta?…omlet sa slaninom. I šta sad…dobili ste sedmicu…dal menjati navike…ili menjati doručak?

Naime ukoliko se ikada nađete u restoranu hotela “Parker Meridijen” koji se nalazi u New York-u i ukoliko ikada dobijete tu famoznu sedmicu na lotou, obavezno za doručak naručite nešto nesvakidašnje. Neka to bude omlet sa slaninom ali ovoga puta neka košta bar 1000 dolara.

A sad malo da se uozbiljimo. U hotelu ovog restorana na meniju nalazi se porcija omleta za dve osobe od 6 jaja sa belim kavijarom i jastogom po ceni od 1000 dolara. Ipak nemojte misliti da to nije neostvarljivo, jer ako niste dobili sedmicu na lotou, i nemate 1000 dolara za jedan omlet, onda menadžeri restorana primenjuju neke ekonomičnije varijante ovog famoznog omleta. Imate mogućnost da omlet i sami napravite u njihovoj kuhinji i u tom slučaju dobićete popust od 300 dolara. Ako vam je i to puno para, možete dobiti omlet po ceni od 100 dolara, koji ne sadrži jastoga i ima svega par grama kavijara.

Nismo imali prilike nikada da baš tamo pripremamo omlet, ali smo odlučili da vas provedemo putem slike i malo tona baš do tog čuvenog hotela Le Parker Meridien. Čisto da…bacimo pogled dok čekamo sedmicu!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=5Feq51G9PRM