Tražili smo najneobičniji restoran na vodi.  Iako su glavna tema ovog sajta restorani u Beogradu, napravićemo presedan i vodimo Vas par hiljada kilometara dalje, kako biste videli sjajan restoran, jer on to zaslužuje. Možda će baš ove fotografije nekome sa naših prostora poslužiti kao inspiracija za nešto slično, jer Beograd ima vodu, nema stene ali ima maštovite graditelje kojima svašta može pasti na pamet. A sada stižemo u Zanzibar! Neverovatno kakav restoran se nalazi na obalama Zanzibara. Oni koji su podigli restoran na vodi, vešto su iskoristili mesto gde je majka priroda stavila svoj pečat. Ukoliko ste jedan od onih kojima je duševna hrana otkrivanje najneobičnijih stvari na svetu, ovo je svakako mesto za vas. Istina je, restoran jeste mali i može da primi svega 15-tak ljudi. Dok budete prilazili ovom restoranu imaćete utisak da je rastao iz stene.

Predivan pogled koji se pruža dok boravite u restoranu na vodi učiniće da se osećate kao u raju. Ukoliko ste odlučili da baš na ovom mestu zaprosite svoju dragu, ona sasvim sigurno nikada neće zaboraviti taj prizor. Ako ste planirali da bude neobično onda je to pun pogodak.

Kada je u pitanju jelovnik restorana, preovlađuju riblji specijaliteti i izvrsni morski plodovi. Obzirom da je kapacitet ovog restorana jako mali, mnogi koji se upute do obala Zanzibara i do plaže Mičanvi Pingve, dosta ranije rezervišu svoje mesto.